مطالب جالب در مورد کنجد

مطالب جالب در مورد کنجد

گیاه کنجد،درخچه ای است با برگ های کرک دار که ارتفاع آن حداکثر به 1/5 متر می رسد.اواخر فصل تابستان که کپسول بیضی شکل آویخته بر ساقه ی گیاه کنجد به رنگ قهوه ای یا سیاه درآمد،زمان برداشت دانه کنجد رسیده است.این گیاه در ایران،پاکستان ، هند و افغانستان می روید.کنجدهای مختلف به لحاظ کیفیت با یکدیگر متفاوت هستند و به همین دلیل قیمت بعضی حلوا ارده ها،ارده ها و روغن ها که کنجد آنها بسیار مرغوب است،گران تر می باشد.دانه های کنجد به رنگ های سفید،خاکستری و سیاه هستند که نوع سفیدش از همه مرغوب تر است که منبع غنی از پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد.

موارد مصرف و خواص درمانی
کنجد عمدتا مصرف خوراکی دارد و در صنایع داروسازی از آن به عنوان حلال در محلول های تزریقی عضلانی استفاده می شود.رو غن کنجد به عنوان پادزهر سموم نیز به کار گرفته می شود.مصرف مداوم کنجد می تواندر بر تقویت حافظه گذار باشد.مصرف کنجد موجب درخشانی،شفافیت و براقی پوست صورت می شود و به دفع سنگ های کلیوی به شرط تداوم در مصرف کمک می نماید.کنجد کلسیم،آهن و ویتامین های گروه B بسیار بالایی دارد و برای کسانی که گوشت و شیر کمتری مصرف می کنند، مفید است.
مصرف دانه های کنجد انسان را از ابتلا به فشار خون بالا مصون داشته و نیز کبد را پالایش نموده و آن را از بسیاری از آسیبها حفظ می نماید.دانه ی کنجد به خاطر داشتن مقادیر زیادی ویتامین E،محافظ و تقویت کننده ی قلب و سیستم عصبی است و سوزش ادرار را دفع می کند.
مخلوط کردن کنجد با سایر غذاها غنی تر شدن آن می شود.مادرانی که از بدغذایی کودک خود شکایت دارند،می توانند با تلفیق برنج و حبوباتی نظیر عدس،سویا و کنجد بخش زیادی از پروتئین و مواد معدنی کودکان در حال رشد خود را تامین کنند.علاوه بر این مخلوطی از کنجد و غلات کامل مثل گندم و جو یا نوع پرک شده آن دارای ارزش غذایی بالایی خواهد بود.در شروع تغذیه تکمیلی کودکان اضافه کردن کنجد آسیاب شده و تهیه ی حریره کنجد در کنار حریره بادام نیازهای کودک به مواد معدنی یاد شده را برطرف خواهد کرد.
یادتان باشد که خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک چربی بوده و 45 کیلو کالری انرژی دارد.مصرف کنجد علاوه بر اینکه سبب افزایش چربی خون نمی شود بلکه گلسترول بر خون را نیز پایین می آورد.

نکته
کنجد با همه ی خواصی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست زیرا هضم آن مشکل است و در این صورت باید با عسل و سرکه خورده شود.