ارده معجون شگفتی ساز

ارده معجون شگفتی ساز

در کتب طب سنتی با نام رهشی آمده است و به کنجد بدون پوست،بوداده و آسیاب شده ای گفته می شود که روغن گیری نشده باشد.ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه بوده و فاقد هر گونه افزودنی ،اعم از شیمیایی و غیر شیمیایی است و به عبارتی صد در صد طبیعی می باشد و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است.

خواص ارده
این ماده غذایی غنی،چاق کننده و تقویت کننده جنسی بوده و دیر هضم می باشد.هم چنین ارده برطرف کننده دمل ها و زخم های چرکی و تسکین دهنده درد،گرمی و خشکی اعضای بدن بوده و ضماد و مالیدن آن نیز همین خواص را دارد.مزاج گرم و تر دارد و مکمل و مصلح آن بیشتر سرکه و عسل است.اگرچه ارده بسیار چرب و پرکالری است،اما در مقایسه با حلوا ارده ،خالص و غنی تر بوده و شکر و افزودنی خاصی ندارد و به همین دلیل طعم آن کمی گس و تلخ است.

نحوه ی مصرف ارده
ارده را به طرق مختلفی می توان مصرف نمود.می توان آن را بصورت خالص و بدون هیچ گونه افزودنی با نان مصرف کرد و یا مواد شیرینی از قبیل:عسل،شیره اعم از شیره نبات،خرما،انگور و مربا به آن اضافه نمود.میزان افزودنی بسته به ذایقه افراد متفاوت است.مردم استان یزد از ارده خوراک بسیار خوشمزه ای بنام اشکنه ارده که غذایی بسیار لذیذ و مقوی است تهیه می کنند که روش تهیه آن بدین صورت است که ابتدا مقدار یک و یا دو قاشق غذاخوری ارده و مقداری روغن ترجیحا روغن حیوانی و مقدار لازم نمک و فلفل
داخل ظرفی ریخته و سپس به اندازه ی یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و به آرامی مخلوط نموده و با نان تریت کرده و مصرف می نمایند.
اشکنه ارده غذایی بسیار مناسبی برای سحری در ماه مبارک رمضان است.

نکته
به خاطر داشته باشید که اگر ارده به طور غلیظ و بدون شیره و بیش از اندازه مصرف شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد و برای رفع این عوارض بهتر است آن را با عسل و سرکه مخلوط کرد و میل نمود.