حلوا ارده یعنی بمب انرژی

حلوا ارده یعنی بمب انرژی

می گویند حلوا ارده را اولین بار شیخ بهایی به سفارش شاه عباس تهیه کرد.شاه عباس از شیخ بهایی خواست تا یک فرمول غذایی بسازد که کم حجم بوده و برای استفاده سربازان مناسب باشد.او نیز غذایی متشکل از کنجد آسیاب شده و شیره کشمش پیشنهاد کرد و این نمونه مقدماتی از حلوا ارده امروزی بود.به هر حال باید گفت که این ماده غذایی بسیار مقوی است و هرچند مصرف آن به تنهایی یک وعده ی غذایی به حساب می آید لیکن استفاده از آن بیشتر به صورت صبحانه و یا عصرانه است.
مواد تشکیل دهنده حلوا ارده عبارت اند از:کنجد،شکر،تخم مرغ،هل،چوبک و مهم تر از همه ارده.
این ماده حاوی پروتئین،ویتامینهای E,D,B ،لستین و حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع است و هر گرم آن 5 کالری و 30 درصد چربی دارد.حلوا ارده برای تقویت بدن و کاهش اشتها مناسب است.افراد می توانند این ماده را به خاطر شیرینی آن با پنیر یا ماست مصرف کنند.افرادی که از رژیم غذایی خاصی،مثل رژیم غذایی لاغری پیروی می کنند یا دیابت دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند.

شرایط نگهداری
حلوا ارده را باید در محلی خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری نمود.تاریخ مصرف حلوا ارده توسط کارشناسان چهار ماه پس از تولید تعیین شده.در صورتیکه پس از مدتی شاهد وجود مقداری روغن بر روی حلوا ارده بودید جای هیچ نگرانی نیست چرا که این ویژگی ذاتی حلوا ارده است.این ماده ی روغنی همان روغن کنجد معروف بوده که سرشار از ویتامین است.شما میتوانید قبل از مصرف آنرا مخلوط نموده و یا روغن آنرا جدا نموده و به عنوان روغن مایع مصرف نمائید.

نکته مهم
در شهرستان اردکان حلوا ارده را با ارده زیاد و با شیره های طبیعی و بدون هر گونه افزودنی شیمیایی میسازند که همین امر موجب میشود که این فرآورده طبیعی تر و سالم تر بدست بیاید ولی بعضی حلواها را با میزان کمتری از ارده درست می کنند،یعنی مقدار کنجد بو داده و ساییده شده آن کم است و در عوض شکر بیشتریدر ترکیب آن وجود دارد که به آن حلواشکری می گویند.
این نوع حلوا خشک بوده و انرژی زایی کمتری دارد و البته به خاطر بالا بودن میزان شکرش برای بیماران دیابتی پر خطر است،پس حواستان باشد که حلوا ارده را با حلواشکری اشتباه نگیرید